Gestreept gistbrood

Ingrediënten

+ -
print

Voorbereiding: ± 1 uur

Rijzen: ± 75 min.

Baktijd: 2 maal ± 30 min.

Voor 24 sneetjes:

Voor het hele deeg:

Voor het licht gekleurde deeg:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Voor het hele de in een kom brokkelen en met de en de gladroeren. 300 gram gezeefde bloem met de gistmelk gladroeren.
  2. Afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats ± 30 min.
  3. laten rijzen terwijl de overige ingrediënten voorbereid worden.
  4. De malen of in de keukenmachine fijnhakken.
  5. De boter gladroeren.
  6. , en eidooier erdoor roeren.
  7. De amandelmassa met de rest van de bloem aan het gerezen toevoegen en dit goed kneden.
  8. Afgedekt nog ± 45 min.
  9. laten rijzen.
  10. Intussen het lichtgekleurde gistdeeg op dezelfde wijze bereiden en laten rijzen.
  11. Beide deegsoorten nogmaals kneden.
  12. Elke deegsoort in 7 stukken van verschillende grootte verdelen en hier bollen van maken.
  13. De stukken op een met bloem bestoven aanrecht tot platte, ronde broodjes uitrollen.
  14. De grootste cirkel moet telkens een doorsnede van 20 cm hebben, de kleinste een doorsnede van ± 14 cm.
  15. De cirkels op een met bakpapier bedekte bakplaat op elkaar leggen, de kleuren om en om.
  16. De 'piramides' afgedekt ± 30 min.
  17. laten rijzen.
  18. De oven voorverwarmen op 200°C.
  19. Het bestrijken met losgeklopt en midden in de oven ± 30 min.
  20. bakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist en gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg, tarwebloem, deeg, tarwebloem
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooier, ei, ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • deeg, roomboter, deeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, roomboter, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
5124 kcal
256%5124 kcal
Vetten
100 g.
143%100 g.
Waarvan verzadigd
22 g.
112%22 g.
Waarvan onverzadigd
12 g.
41%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
5 g.
83%5 g.
Koolhydraten
748 g.
288%748 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
120 g.
133%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
16 mg.
2%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gestreept gistbrood