Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Heerlijke tulbandcake


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de (hete lucht) oven op 145-150 graden celcius. Roer de boter, suiker, citroenrasp, vanillemerg en de suiker luchtig. Meng het zout en het bakpoeder door de bloem. Goed roeren zodat er geen klontjes zijn. Als het botermengsel na een paar minuten luchtig is, voeg je de eieren een voor een toe. Nu lijkt het alsof het geschift is, maar dat komt goed als de bloem erbij zit. Voeg nu het bloemmengsel toe en laat het een aantal minuten op vol vermogen doorkloppen zodat het een luchtig beslag wordt. Doe nu het beslag over in je tulbandvorm (ik heb 24 cm gebruikt) en als je oven op temperatuur is, zet je hem er in.
Bak de tulbandcake ongeveer 90 minuten. Doe de naaldtest voor de zekerheid. Is de cake niet gaar? Dan nog een kwartiertje langer erin. Ik bak bewust op lage temperatuur zodat de bovenkant niet openbarst. Als je op hogere temperatuur bakt, is de buitenkant eerder gaar dan de binnenkant en het gevolg is dat je cake barst. Als de cake gebakken is eerst even in de vorm af laten koelen en daarna voorzichtig omdraaien en de vorm er rustig afhalen. Zet een kop koffie (of thee ), snijdt een plak van de cake af en smullen maar!

Serveersuggesties

Je kunt de boter ook vervangen door 190 milliliter karnemelk en 110 milliliter zonnebloemolie. De karnemelk kan ook weer vervangen worden door bijvoorbeeld mangopuree. En zo kun je naar hartelust varieeren. Leef jezelf uit en verras familie en vrienden door zo'n heerlijke zelfgemaakte cake! Succes en vooral veel plezier met het maken!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit heerlijke tulbandcake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Heerlijke tulbandcake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies

  • Hartelijk dank voor jullie leuke reacties! Wel een beetje laat, maar echt gemeend! Je kunt ook 75 gr. Bloem vervangen door cacao. Dan heb je chocoladecake! Ook erg lekker! En als je dan de helft van d... Lees reactie
    Maria59 gaf dit recept op 8 november 2014 5 uit 5 sterren
  • Super beslag! Cake was precies goed, lekker compact en niet te droog!
    Katrijn gaf dit recept op 14 september 2014 5 uit 5 sterren
  • Echt heel lekker en leuk om te bakken
    Anna gaf dit recept op 14 april 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven