Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de (hete lucht) oven op 145-150 graden celcius.
  2. Roer de boter, suiker, , vanillemerg en de suiker luchtig.
  3. Meng het en het door de bloem.
  4. Goed roeren zodat er geen klontjes zijn.
  5. Als het botermengsel na een paar minuten luchtig is, voeg je de een voor een toe.
  6. Nu lijkt het alsof het geschift is, maar dat komt goed als de bloem erbij zit.
  7. Voeg nu het bloemmengsel toe en laat het een aantal minuten op vol vermogen doorkloppen zodat het een luchtig beslag wordt.
  8. Doe nu het beslag over in je tulbandvorm (ik heb 24 cm gebruikt) en als je oven op temperatuur is, zet je hem er in.
    Bak de tulbandcake ongeveer 90 minuten.
  9. Doe de naaldtest voor de zekerheid.
  10. Is de cake niet gaar?
  11. Dan nog een kwartiertje langer erin.
  12. Ik bak bewust op lage temperatuur zodat de bovenkant niet openbarst.
  13. Als je op hogere temperatuur bakt, is de buitenkant eerder gaar dan de binnenkant en het gevolg is dat je cake barst.
  14. Als de cake gebakken is eerst even in de vorm af laten koelen en daarna voorzichtig omdraaien en de vorm er rustig afhalen.
  15. Zet een kop koffie (of thee ), snijdt een plak van de cake af en smullen maar!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in patentbloem
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Heerlijke tulbandcake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Hartelijk dank voor jullie leuke reacties! Wel een beetje laat, maar echt gemeend! Je kunt ook 75 gr. Bloem vervangen door cacao. Dan heb je chocoladecake! Ook erg lekker! En als je dan de helft van d... Lees reactie
maria59 8 november 2014
Super beslag! Cake was precies goed, lekker compact en niet te droog!
Katrijn 14 september 2014
Echt heel lekker en leuk om te bakken
Anna 14 april 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
190 kcal
9%3800 kcal
Vetten
7 g.
10%140 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
16%60 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
6%20 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
12%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%500 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%40 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Heerlijke tulbandcake