Herman

Ingrediënten

+ -
print

Startersbenodigheden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Dag 1,2 en 3:
  2. Roer dit deegmengsel 2 maal per dag goed door met een houten lepel.
  3. Schone theedoek erover en op een warme plaats wegzetten.
  4. Dag 4:
  5. Herman moet gevoed worden met: 150 gram suiker, 125 gram bloem, 250 mililiter melk op kamertemperatuur.
  6. Dit mengsel goed roeren met een houten lepel en met een schone theedoek op een warme plaats wegzetten .Dag 5,6,7 en 8:
  7. roer het deegmengsel goed door met een houten lepel en met een schone theedoek op een warme plaats wegzetten.
  8. Dag 9:
  9. Herman moet weer gevoed worden: 125 gram suiker, 200 gram bloem, 250 mililiter melk op kamertemperatuur.
  10. Dit mengsel goed doorroeren met een houten lepel en daarna over 4 bakjes verdelen. 2 bakjes houd je voor jezelf.
  11. Een om te bakken en het andere bakje is je nieuwe startersdeeg.
  12. Het deeg om op dag 10 te gaan bakken, zet je weer terug in je beslagkom met een schone theedoek erover en op een warme plaats wegzetten.
  13. Jouw nieuwe Herman startdeeg in het 2 plasticbakje kun je invriezen tot nader gebruik of je kunt het in een andere beslagkom overzetten en je verzorgt en voed dit startdeeg vanaf dag 1 tot en met dag 9.
  14. Je hebt dan weer een nieuwe Herman.De over gebleven 2 bakjes met het startdeeg geef je weg aan goede vrienden met een kopie van dit recept.
  15. Dag 10 oven voorverwarmen op 170 graden C.
  16. Cakeblik invetten en met bestrooien.
  17. Vulling: 200 gram gemengd rozijnen en gehakte noten, 8 partjes gedroogde appel.
  18. Appel en rozijnen een dag van te voren een half uurtje weken.
  19. Optie:
  20. sprenkel over dit mengsel een beetje rum.
  21. In een kom romig roeren of mixen: 3 eieren, 175 gram suiker.
  22. Hierbij voeg je 250 gram , 2 theelepels kaneel en 100 mililiter olie.
  23. De appel, rozijnen en notenvulling en een zakje bakpoeder.Dit alles goed en luchtig omscheppen tot een egaal geheel.
  24. Daarna het Herman deeg van dag 9 erbij doen en weer luchtig omscheppen.
  25. Het mengsel in een cakevorm overgieten en in de oven (170 graden C.) zetten.
  26. Baktijd is 90 min.
  27. Garingscontrole:
  28. met een sateprikker in Herman.
  29. De prikker moet er droog uitkomen.
  30. Is Herman gaar, dan op een rooster uitstorten en goed laten afkoelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Herman heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 5 recensies
RESET

Hallo! Ik wil heel graag Herman maken maar ik vroeg mij af ik heb moeite om met een houten lepel het deeg te roeren nu vroeg ik mij af of ik het ook met een plastic garde het deeg mag roeren? Hennie
Hennie van der Wijk 28 november 2013
Hoi Janny, Ja, ik snap dat je het onlogisch vindt klinken. Het zit zo: Herman bevat gist. Gist bestaat uit levende cellen, deze vermenigvuldigen zich. Als je dus een paar dagen wacht, worden het e... Lees reactie
Testdame 28 april 2013
Herman was erg lekker. Bij de laatste toevoegingen heb ik geen suiker meer gedaan, alleen appel en rozijnen. En ik heb een beetje kaneel en een beetje koekkruiden gebruikt omdat de kaneel op was. Prim... Lees reactie
Miranda 14 juni 2012
Ik vind 't maar vreemd. Je moet er steeds melk bij doen en op kamertemperatuur bewaren. Dan wordt die melk toch zuur? En blijft gist altijd doorgroeien? Want als Herman steeds doorgaat komt er geen ... Lees reactie
Janny 18 mei 2012
Ik vind het echt perfect. Zo leuk ik ga herman maken.
Daffie 11 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
414 kcal
20%1656 kcal
Vetten
6 g.
9%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
50 g.
55%200 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Herman