Herman
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- 5 reviews
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Dag 1,2 en 3:
- Roer dit deegmengsel 2 maal per dag goed door met een houten lepel.
- Schone theedoek erover en op een warme plaats wegzetten.
- Dag 4:
- Herman moet gevoed worden met: 150 gram suiker, 125 gram bloem, 250 mililiter melk op kamertemperatuur.
- Dit mengsel goed roeren met een houten lepel en met een schone theedoek op een warme plaats wegzetten .Dag 5,6,7 en 8:
- roer het deegmengsel goed door met een houten lepel en met een schone theedoek op een warme plaats wegzetten.
- Dag 9:
- Herman moet weer gevoed worden: 125 gram suiker, 200 gram bloem, 250 mililiter melk op kamertemperatuur.
- Dit mengsel goed doorroeren met een houten lepel en daarna over 4 bakjes verdelen. 2 bakjes houd je voor jezelf.
- Een om te bakken en het andere bakje is je nieuwe startersdeeg.
- Het deeg om op dag 10 te gaan bakken, zet je weer terug in je beslagkom met een schone theedoek erover en op een warme plaats wegzetten.
- Jouw nieuwe Herman startdeeg in het 2 plasticbakje kun je invriezen tot nader gebruik of je kunt het in een andere beslagkom overzetten en je verzorgt en voed dit startdeeg vanaf dag 1 tot en met dag 9.
- Je hebt dan weer een nieuwe Herman.De over gebleven 2 bakjes met het startdeeg geef je weg aan goede vrienden met een kopie van dit recept.
- Dag 10 oven voorverwarmen op 170 graden C.
- Cakeblik invetten en met bestrooien.
- Vulling: 200 gram gemengd rozijnen en gehakte noten, 8 partjes gedroogde appel.
- Appel en rozijnen een dag van te voren een half uurtje weken.
- Optie:
- sprenkel over dit mengsel een beetje rum.
- In een kom romig roeren of mixen: 3 eieren, 175 gram suiker.
- Hierbij voeg je 250 gram , 2 theelepels kaneel en 100 mililiter olie.
- De appel, rozijnen en notenvulling en een zakje bakpoeder.Dit alles goed en luchtig omscheppen tot een egaal geheel.
- Daarna het Herman deeg van dag 9 erbij doen en weer luchtig omscheppen.
- Het mengsel in een cakevorm overgieten en in de oven (170 graden C.) zetten.
- Baktijd is 90 min.
- Garingscontrole:
- met een sateprikker in Herman.
- De prikker moet er droog uitkomen.
- Is Herman gaar, dan op een rooster uitstorten en goed laten afkoelen.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (5)
Herman heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 5 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 414 kcal | 20% | 1656 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 50 g. | 55% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |