Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kersenvlaai recept
Kersenvlaai recept

Kersenvlaai


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Leg de gist in het kuiltje en strooi het zout op de rand van de bloem. Laat de boter smelten in een beetje melk en voeg de suiker toe. Voeg de rest van de melk toe, laat het wat afkoelen en klop het ei erin los. Klop het melkmengsel beetje bij beetje door de bloem en kneed er een kneedbaar deeg van. Kneed het deeg 10 minuten goed. Laat het deeg afgedekt met een natte doek 1/2 uur in de kom staan. Maak intussen de vulling. Doe de kersen zonder het sap in een pan met vanillesuiker, sinaasappelsap en kirsch. Verwarm het mengsel tegen de kook aan. Meng 1 eetlepel bloem met een beetje kersensap tot een papje en breng het aan de kook. Voeg dan het vruchtenmengsel toe en roer het door elkaar. Laat het afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een taartvorm in met een beetje boter en strooi er wat paneermeel op. Rol het deeg uit op de grootte van de taartbodem en bewaar een beetje voor reepjes. Leg het deeg in de taartvorm en schep het vruchtenmengsel op het deeg. Bak de taart in 30 minuten in het midden van de oven gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kersenvlaai recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven