Kruimelkwarktaart

Ingrediënten

+ -
print

Om te versieren eventueel:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm in (26 cm doorsnede ca 8 cm hoog).
  2. Meng de , 150 gram , 1 zakje een snufje , 175 gram in stukjes en 1 ei.
  3. Kneed alles eerst met de deeghaken van de mixer en vervolgens met de handen tot kruimels.
  4. Druk ruim de helft van de kruimels in de vorm en zet 30 minuten in de koelkast.
  5. Laat op laag vuur 100 gram smelten.
  6. Roer 200 gram en 1 zakje door de kwark.
  7. Roer er achtereenvolgens 4 , de , de vloeibare , de geraspte citroenschil en de door.
  8. Roer alles goed glad en klontvrij.
  9. Verdeel 300 gram pruimenjam over de bodem.
  10. Laat daarbij langs de rand ca. 1/2 cm vrij.
  11. Strijk het kwarkmengsel in de vorm.
  12. Bak ca 30 minuten onder in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  13. Verdeel de rest van de kruimels eroverheen en bak nog 30 minuten.
  14. Laat de taart in een uitgeschakelde oven met geopende deur 10 minuten rusten.
  15. Laat vervolgens afkoelen en zet hem een nacht in de koelkast, versier voor het opdienen de taart.
25
25
25

Variaties op Kruimelkwarktaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kruimelkwarktaart
VariatieAantalGang
Kruimelkwarktaart1Taart en gebak
Kruimelkwarktaart met rum rozijnen1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, halfvolle kwark, custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, halfvolle kwark, slagroom, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, halfvolle kwark, slagroom, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
223 kcal
11%4014 kcal
Vetten
14 g.
20%252 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%234 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
22%360 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kruimelkwarktaart