Kruimelkwarktaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Kwarktaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van nelschouwstra
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Keukenmachine
- Oven
Bereidingswijze
- Doe voor het deeg de , , , en in de keukenmachine en maak er een deeg van.
- Of gebruik de mixer met deeghaken hiervoor.
- Het wordt een kruimelig deeg.
- Het lijkt wat op grof zand.
- Doe de helft van het deeg in een beboterde springvorm van 24 cm en druk het goed aan.
- Klop voor de vulling de ingredienten dooreen, behalve het .
- Klop het apart heel stijf.
- Spatel het door de kwarkmassa en schenk de vulling op het deeg in de vorm.
- Strooi de rest van het kruimeldeeg hierop en bak de taart in ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden C.
- gaar en lichtbruin.
- Denk erom dat je de baktijden strikt volgt anders wordt de taart te droog.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kruimelkwarktaart met rum rozijnen41u30m
-
Recept
Kruimelkwarktaart41u15m
Variaties op Kruimelkwarktaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kruimelkwarktaart | 1 | Taart en gebak |
Kruimelkwarktaart met rum rozijnen | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker, poedersuiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en eiwit
- boter en kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 258 kcal | 12% | 3096 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 35 g. | 13% | 420 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 144 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |