Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Noorse chocotaart recept
Noorse chocotaart recept

Noorse chocotaart


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Smelt de chocolade au-bain-marie en laat afkoelen. Zeef de bloem met de cacao en een flinke snuf zout en mix het geheel. Klop de boter romig. Voeg al kloppend de suiker toe en vervolgens, 1 voor 1, de eidooiers. Voeg het volgende pas toe als het voorgaande in het geheel door het mengsel is opgenomen. Als er een homogene massa is ontstaan, giet dan in porties de gesmolten chocolade er door heen tot een homogene massa. Meng in gedeelten het bloem-cacao-mengsel er door heen tot een rul mengsel. Laat het deeg een uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Beboter de springvorm en verdeel daarover een beetje bloem. Verdeel een deel van het deeg over de bodem en verspreid de bevroren kersen er over heen. Verkruimel de rest van het deeg over de kersen. Meng het deeg met de vingers goed tussen de kersen. Strijk de bovenkant plant en maak met de duim een ruleffect erin (overeenkomstig een bastognekoek).
Bak de taart in ca. 40 minuten gaar op 180 graden en laat afkoelen.

Serveersuggesties

-

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit noorse chocotaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven