Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Opgerolde kastanjecake recept
Opgerolde kastanjecake recept

Opgerolde kastanjecake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Het deeg: Klop met behulp van de mixer 4 eieren, de suiker en een snufje zout tot een schuimige massa. Roer er met een houten lepel de gezeefde bloem en 1 theelepel kaneelpoeder doorheen. Beboter een bakblik. Bekleed het met bakpapier en beboter ook het bakpapier. Bestuif het bakpapier met bloem en leg het beslag erop. Plaats het blik 12 minuten in een oven op 180 gradenC. Haal het uit de oven en draai het om boven een doek. Verwijder het bakpapier. Vulling: Kook de kastanjes in water met een snufje zout en 1 laurierblaadje. Giet ze af wanneer ze zacht zijn en doe ze over in een koekenpan met een scheutje melk, de vanillesuiker en 3 eetlepels suiker. Laat ze zo lang op het vuur staan totdat het een dikke créme is geworden. Laat de créme afkoelen en roer er vervolgens de slagroom en 1 eetlepel cacao doorheen. Snijd de onregelmatige randen van de cake recht, bestrijk hem met in water verdunde marasquin, smeer de kastanjecréme erop en rol hem op. Wikkel er een stuk bakpapier omheen en zet de cake enkele uren in de koelkast voordat u hem serveert. Snijd de cake in regelmatige plakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit opgerolde kastanjecake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Opgerolde kastanjecake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Hoeveel water doe je dan bij de marasquin om te verdunnen?
    Betty gaf dit recept op 15 april 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven