Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Passievruchttaart recept
Passievruchttaart recept

Passievruchttaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng bloem, 25 gram suiker en sinaasappelrasp. Klop 1 ei los en voeg dit met de boter toe. Kneed alles tot een soepel deeg. Laat het deeg verpakt in plastic folie 1 uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot en lap van 25 x 25 cm. en bekleed hiermee een ingevette vierkante bakvorm van 22 x 22 cm. Prik de deegbodem regelmatig in. Klop 1 eiwit los en strijk deze over de deegbodem. Bak de deegbodem in het midden van een voorverwarmde oven op 190 graden C. ca. 15 minuten Schep het vruchtvlees en het sap uit de passievruchten er is ca 1 deciliter sap nodig. Meng dit met het sinaasappelsap en 110 gram suiker. Klop 3 eieren en 1 eidooier schuimig en roer het door het vruchtensap. Spatel ook de slagroom erdoor en schep dit mengsel op de taartbodem. Bak de taart nog 20 minuten in de oven tot de vulling net gestold is. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit passievruchttaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven