Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rodewijnkoek recept
Rodewijnkoek recept

Rodewijnkoek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng boter, helft van de suiker, tarwebloem, bakpoeder in een kom. Mengen in de keukenmachine. Voeg toe kokos, vanillesuiker, kaneel en cacao. Eidooier met rest van de suiker met de mixer kloppen totdat dit er creme-kleurig uitziet. Dit aan het deeg toevoegen. Vervolgens scheutje voor scheutje de wijn en de rum erdoor mixen. Meng nu de hagelslag en de noten erdoor. Klop de eiwitten met een snuf zout stijf in een ontvette beslagkom. (ontvetten doe je met azijn) Spatel de stijfgeklopte eiwitten door het deeg. Het deeg ziet er tamelijk dun en luchtig uit. Vet de rand een springvorm van 22 of 24 cm doorsnee in met boter, Leg op de bodem bakpapier. Stort het deeg in de vorm. Bak de koek iop 175 graden C. in een voorverwarmde oven ca. 1 uur. Prik nu met een sateprikker of breinaald in de koek. Als er geen deeg meer aan zit is de koek gaar.

Allergenen Informatie

Voor dit rodewijnkoek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven