Rodewijnkoek
- Herkomst Duitsland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van christina57
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Keukenmachine
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Meng , helft van de , , in een kom.
- Mengen in de keukenmachine.
- Voeg toe , , en .
- Eidooier met rest van de met de mixer kloppen totdat dit er creme-kleurig uitziet.
- Dit aan het deeg toevoegen.
- Vervolgens scheutje voor scheutje de en de rum erdoor mixen.
- Meng nu de en de erdoor.
- Klop de met een snuf zout stijf in een ontvette beslagkom. (ontvetten doe je met azijn) Spatel de stijfgeklopte door het deeg.
- Het deeg ziet er tamelijk dun en luchtig uit.
- Vet de rand een springvorm van 22 of 24 cm doorsnee in met , Leg op de bodem bakpapier.
- Stort het deeg in de vorm.
- Bak de koek iop 175 graden C.
- in een voorverwarmde oven ca. 1 uur.
- Prik nu met een sateprikker of breinaald in de koek.
- Als er geen deeg meer aan zit is de koek gaar.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder, hagelslag, wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers en eiwitten
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in hagelslag
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1374 kcal | 68% | 5496 kcal |
Vetten | 96 g. | 138% | 384 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 100 g. | 38% | 400 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 50 g. | 55% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |