Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roomkaas-koffietaartje recept
Roomkaas-koffietaartje recept

Roomkaas-koffietaartje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bekleed een brownievorm of ovenschaal met plastic folie en laat het over de rand hangen. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn. Klop de roomkaas met de mixer romig en voeg de suiker toe. Sla in een andere kom de slagroom stijf. Giet de koffielikeur bij de koffie en giet in 2 kommetjes. Knijp de gelatine uit en los op in een van de hete kommetjes koffie. Laat al roerend iets afkoelen en meng door de roomkaas. Spatel de slagroom erdoor. Doop de helft van de lange vingers in de resterende koffie en bedek er de bodem van de vorm mee. Giet de helft van de roomkaas erover. Doop de rest van de lange vingers in de koffie en leg ze op de room. Verdeel de rest van het roommengsel erover en dek af met de overhangende folie. Zet minstens 3 uur in de koelkast. Haal de taart voor het serveren 15 minuten van te voren uit de koelkast. Verwijder de folie, bestrooi met cacaopoeder en snijd hem in rechthoekjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit roomkaas-koffietaartje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven