Light meloen-roomkaas taart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Deegroller
Bereidingswijze
- Smelt de tot hij halfzacht is.
- Doe de in een diepvrieszak en verkruimel het met een deegroller.
- Meng de met de zachte en wat .
- Druk het mengsel in een ingevette springvorm (26 cm doorsnede) en zet de springvorm 1 uur in de koelkast.
- Week de blaadjes in koud water.
- Meng de goed met de yoghurt, 100 gram , het limoensap en de limoenrasp.
- Knijp de uit en los hem op laag vuur op.
- Roer de opgeloste door 3 eetlepels van het roomkaasmengel en roer alles door de roomkaasmassa.
- Klop de stijf en spatel hem erdoor.
- Strijk het roomkaasmengsel over de taartbodem.
- Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast en roer enkele meloenbolletjes door de .
- Verwijder de rand van de springvorm.
- Garneer de taart met de meloenbolletjes.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- beschuit is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- beschuit en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in beschuit
- boter, beschuit, roomkaas, magere yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, magere yoghurt, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- beschuit kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, roomkaas, magere yoghurt, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
- Sporen van soja kunnen voorkomen in beschuit
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 199 kcal | 9% | 2388 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 180 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 8 g. | 9% | 96 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |