Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schwarzwälder Kirschtorte recept
Schwarzwälder Kirschtorte recept

Schwarzwälder Kirschtorte


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


De bodem:
Klop met de mixer in ongeveer 15 minuten de eieren met de suiker tot schuim.
Zeef de bloem en de cacaopoeder en spatel deze voorzichtig door de geklopte eieren.
In een ingevette springvorm van 30 cm doorsnede gedurende ca. 30 minuten in de oven bakken op 180 - 200ºC.
Als de bodem klaar is deze ondersteboven laten afkoelen waardoor hij gelijkmatiger van vorm wordt.
De bodem is het beste verder te bewerken als hij een dag eerder is gebakken. Hij moet in elk geval goed afgekoeld zijn voordat je verder ermee gaat!

De taart:
Snijd de bodem in 3 gelijke plakken. Doe dit rustig en neem de tijd om ze mooi recht te krijgen.
De goed gekoelde slagroom met de suiker stijf kloppen.
Als de taart dezelfde dag nog geserveerd wordt is Klopvast niet nodig. Als je hem later wilt serveren wel Klopvast naar gevoel toevoegen.
Het kersensap aan de kook brengen. De maïzena oplossen in een beetje koud kersensap en dan toevoegen aan de rest van het kersensap en al roerend weer aan de kook brengen.
Zodra het kookt van het vuur nemen, de zure kersen toevoegen, doorroeren en af laten koelen.
Zodra dit is afgekoeld ca. 20 ml Kirschwasser of Kirsch door dit mengsel roeren en het mengsel gelijkmatig verdelen over de onderste cakelaag.
Verspreid een laag slagroom hierover en leg de tweede cakelaag hierop en druk zachtjes aan.
Sprenkel Kirschwasser of Kirsch over deze tweede cakelaag (niet te zuinig!) en weer een laag slagroom hierover spreiden. Leg hier de derde cakelaag bovenop en druk zachtjes aan. Besprenkel ook deze laag met Kirschwasser of Kirsch. Verspreid nu de rest van de slagroom over de bovenkant en zijkant van de taart.

De garnering:
Versier de taart met geraspte chocolade, rosetjes slagroom en de Kaiserkirschen of ontpitte kersen.

Voor het serveren de complete taart goed koelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit schwarzwälder kirschtorte recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven