Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Taart Aardbeien met Amandelrand recept
Taart Aardbeien met Amandelrand recept

Taart Aardbeien met Amandelrand


Ingrediënten


Bereidingswijze


Glazen taartvorm licht invetten. Voor het beslag de eieren, suiker, vanillesuiker in een kom met een mixer schuimig kloppen. De bloem, maizena en zout zeven boven een kom en het door de eimassa spatelen. De vorm vullen met dit mengsel en aan de bovenkant glad strijken. De vorm in de magnetron zetten en ca. 5 min, verwarmen op de hoogste stand. Het gebak 5 min. in de vorm laten staan tot het van de rand krimpt en vervolgens op een taartrooster storten en laten afkoelen. De aardbeien pureren in een keukenmachine. De mooste achterhouden voor garnering. De gelatine weken in koud water. De slagroom stijfslaan en met de yoghurt, citroensap en basterdsuiker en met de aardbeien puree vermengen. De gelatine in een ovenschaaltje onafgedekt 10-20 seconden verwarmen op de hoogste stand. De gelatine door het aardbeimengsel scheppen en laten afkoelen. De taart in drie delen snijden en de onderste bestrijken met de jam die 1 minuut is verwarmd op de hoogste stand in de magnetron. Besprenkelen met likeur. De volgende taarthelft erop zetten en er het yoghurtmengsel over verdelen. De bovenkant erop zetten. De zijkant en bovenkant bestrijken met jam en aardbeien puree. De overige aardbeien in plakjes snijden en op de rand in een circel op de taart leggen. De appelsap aan de kook brengen in ca. 2.5 min in de magnetron op de hoogste stand en de geweekte rode gelatine erdoor mengen. Laten afkoelen en over de aardbeien schenken. De geroosterde amandelen tegen de zijkant drukken.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit taart aardbeien met amandelrand recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven