Aardbeien-tiramisutaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Tiramisu recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Spuitzak
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Bekleed de bodem van een springvorm (26 cm doorsnede) met bakpapier.
- Smelt de op laag vuur.
- Klop de eiere au bain marie schuimig met een snufje en 175 gram .
- Neem de schaal uit het warmwaterbad en klop verder tot de massa is afgekoeld.
- Zeef hierboven 100 gram en de en spatel ze door het beslag.
- Roer de erdoor en strijk 2/3 van het beslag in de vorm.
- Bak het ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
- Spatel 1 eetlepel door de rest van het beslag.
- Vul een spuitzak met een kleine spuitmond met het beslag en spuit op een bakblik bekleed met bakpapier ca. 50 langwerpige koekjes (a 4 cm lang).
- Neem de taart uit de oven.
- Bak de koekjes ca 10 minuten op dezelfde temperatuur.
- Laat alles afkoelen.
- Was de en snijd ze doormidden.
- Roer de , de kwark, 100 gram , de en het kort door elkaar.
- Plaats een taartring om de taartbodem en sluit hem.
- Druppel de likeur over de bodem.
- Verdeel hierover 2/3 van de .
- Schenk hierover het mascarponemengsel en strijk het glad.
- Verwijder de taartring, druk de koekjes tegen de rand, bestuif de taart met de en versier met de rest van de aardbien en de .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker, aardbeien, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en magere kwark kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, mascarpone, magere kwark
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, mascarpone, magere kwark is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 320 kcal | 16% | 5120 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 288 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 5% | 240 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 17 g. | 19% | 272 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |