Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gerookte kipsalade met spek


Ingrediënten


Bereidingswijze


De gerookte kip in dunne plakjes snijden op een snijmachine, op een bord leggen en afdekken met folie. Het vetspek in blokjes snijden en uitbakken tot al het vet er uit is en ze knapperig zijn. Schep ze uit het vet en laat afkoelen op keukenpapier. Een grote soepkom of een klein schaaltje pakken. De drie eetlepels suiker er in doen en net zoveel gewone azijn er in doen tot de suiket geheel onder staat. Dan door middel van roeren de suiker geheel oplossen en als dat gebeurt is drie of vier eetlepels olijfolie er bij doen en goed roeren. Als u proeft, moet het een zoet zure smaak hebben. Als dat gelukt is, doet u de stukjes uitgebakken spek er bij en laat het geheel een half uurtje intrekken. Bak nu de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze licht kleuren en laat ze daarna op een bordje afkoelen. Snijd nu de helft van de krop ijsbergsla in kleine stukjes. Pak nu 4 kleine bordjes en doe in het midden een hoopje ijsbergsla van 2 a 3cm hoog. Leg hier overheen rondom zoveel gerookte kip dat de sla bedekt is. Strooi nu de pijnboompitjes er over ongeveer een halve eetlepel en daarna een of twee volle eetlepels van de dressing met de spekjes er over. Nu kunt u opdienen. Eet smakelijk.

Serveersuggesties

wij eten dit als voorgerecht maar als u de portie groter maakt is het een prima lunch.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gerookte kipsalade met spek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gerookte kipsalade met spek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Voeg bij de saus/marinade een scheutje balsamico toe, het effect is. Nog lekkerder.
    Jan Pellegrino gaf dit recept op 9 oktober 2013 5 uit 5 sterren
  • Voeg bij de saus/marinade een scheutje balsamico toe, het effect is nog lekkerder...
    Jan Pellegrino gaf dit recept op 9 oktober 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven