Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Artisjokken met garnalen recept
Artisjokken met garnalen recept

Artisjokken met garnalen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de artisjokken schoon, zodat alleen het hart overblijft. Smeer ze direct in met citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden. Kook ze tot ze gaar zijn (afhankelijk van de grootte, ongeveer 10 tot 15 minuten. ) Laat ze afkoelen. Pel de garnalen en bak ze in een paar minuten gaar en breng op smaak met zout en peper.

Maak de mayonaise door het citroensap en de mosterd goed te mengen en dan de eieren er door te kloppen. Doe de daarna de olijfolie er in scheutjes bij en klop erg goed, tot mayonaise (makkelijk met een staafmixer). Roer er daarna wat tomatenketchup en tabasco doorheen, zodat het een pittige mayonaise is geworden. Beetje zout en peper toevoegen.

Vul iedere artisjok met 3 garnalen, schep er wat mayonaise op en wat fijngehakte dille.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit artisjokken met garnalen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven