Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalm trio recept
Zalm trio recept

Zalm trio


Ingrediënten


Bereidingswijze


Giet voor de uitgelekte yoghurt ongeveer 500 milliliter yoghurt, in een met een theedoek bekleed, vergiet en laat dit een nachtje uitlekken.
Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze op aluminium. Bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius en droog de tomaatjes voor 3 kwartier.

De komkommerroom:
Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in hele fijne blokjes. Bestrooi met zout en laat dit 15 minuten intrekken.
Hak de dragon fijn en houd 8 blaadjes apart voor de garnering.
Dep de komkommer droog. Snijd de zalm in reepjes of blokjes.
Meng de uitgelekte yoghurt met de créme fraiche, dragon, olie, zout en peper en komkommer.
Verdeel de room over 4 glaasjes en garneer met de zalm en dragon.

De zalmbonbon:
Hak de bieslook fijn.
Meng de roomkaas met de citroensap, mierikswortelpuree, créme fraiche en de bieslook. Breng op smaak met zout en peper. Doe de créme in een spuitzak en laat het opstijfen in de koelkast.

Neem een eierdopje en bekleed de binnenkant met huishoudfolie. Bekleed vervolgens de binnenkant met een laagje van gerookte zalm.
Spuit een beetje van de créme in het dopje en vouw de zalm eromheen.
Neem vervolgens de overhangende huishoudfolie en draai deze dicht.
Zo krijg je een oranje zalmbolletje. Laat deze in de koelkast opstijven tot gebruik.

De pasta:
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet hem af en doe hem terug in de pan.
Voeg de créme fraiche, tomaatjes en zalm toe en laat het nog even warm worden. Breng op smaak met zout em peper.

Maak het bordje op. Leg de bonbon op een bedje van wat veldsla. En garneer met een takje bieslook. Zet de komkommercréme op het bordje, en als laatst de spaghetti.

Serveersuggesties

In plaats van uitgelekte yoghurt kun je ook gewone yoghurt gebruiken. De komkommerroom wordt dan wel wateriger.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalm trio recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven