Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord


Zalmcarpaccio met venkel en sinaasappeldressing recept
Zalmcarpaccio met venkel en sinaasappeldressing recept

Zalmcarpaccio met venkel en sinaasappeldressing


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rasp 1 eetlepel schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Kook het sap met de rasp tot de helft in. Laat dit afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Schaaf de venkel (in de keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Schep de venkel in een kom om met 2 eetlepels sinaasappelsap, 2 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper naar smaak. Spreid de gerookte zalm uit op 4 groten borden. Schep in het midden een bergje venkel en strooi de pijnboompitten en het basilicum erover. Druppel er nog wat olijfolie over.

Serveersuggesties

Lekker met ciabatta of stokbrood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalmcarpaccio met venkel en sinaasappeldressing recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Zalmcarpaccio met venkel en sinaasappeldressing heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Snel, simpel, lekker maar toch speciaal van smaak.
    G gaf dit recept op 22 december 2015 5 uit 5 sterren
  • Echt heerlijk. En het is zo klaar. Krijg altijd complimenten als ik dit klaarmaak.
    Kitty gaf dit recept op 20 december 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven