Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pittige ravioli met gele paprikamayonaise recept
Pittige ravioli met gele paprikamayonaise recept

Pittige ravioli met gele paprikamayonaise


Ingrediënten


Bereidingswijze


’s Middags voorbereiden

Mayonaise gepofte gele paprika:
Verwarm de oven voor op 165 ˚C. Verpak de paprika in dubbel aluminiumfolie en pof in 40 minuten zacht in de oven. Laat in de folie afkoelen, trek daarna de schil er af en verwijder vocht en zaadjes. Meng de eidooiers met de mosterd en het sap van de citroen en blender op lage stand. Voeg de helft van de olie en paprika toe en blender tot de mayonaise begint te binden. Voeg de rest van de olie, de bouillon en gembersiroop toe. Schep de mayonaise in een schaaltje, dek af met plasticfolie en bewaar in de koelkast.

Peterselie-basilicumolie:
Pluk de peterselie en basilicum en verwarm de blaadjes met de olijfolie tot lauwwarm. Pureer in de blender en schenk door een fijne zeef.

Ravioli:
Schil de rettich. Schaaf rondom op de rauwkostschaaf of mandoline in 24 lange dunne plakken. Blancheer 3 seconden in kokend water met iets zeezout. Laat de plakken op keukenpapier uitlekken. Snijd ze daarna aan de zijkanten recht bij.

Mango:
Schil de mango. Snijd de mango in plakken van een halve centimeter tot aan de platte pit. Snijd de plakken in gelijkmatige blokjes van halve centimeter.

's Avonds afmaken

Ravioli:
Meng wat paprikamayonaise door de garnalen zodat ze lichtjes plakken. Maak per persoon drie ‘ravioli’. Leg twee plakken rettich kruislings op elkaar, schep in het midden een halve eetlepel garnalen en leg er een paar blaadjes rucola op. Snijd de plakken op lengte, vouw ze over elkaar heen zodat er een ‘ravioli’ vorm ontstaat.

Opmaak bord:
Leg drie ravioli op het bord. Lepel over elke ravioli paprikamayonaise. Presenteer met blokjes mango. Druppel de peterselie-basilicumolie rondom en leg takjes rucola op de ravioli.

Rosé uit hét Rosé gebied, Provence dit is de perfecte wijn bij dit heerlijke gerecht!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pittige ravioli met gele paprikamayonaise recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven