Auberginesalade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Pel en snipper de .
  3. Snijd de in smalle ringetjes.
  4. Ontvel de tomaten, verwijder het vocht met zaadjes en snijd ze in stukjes.
  5. Verhit 2 eetlepels in een braadpan en roerbak de aubergineblokjes in 5 minuten bruin.
  6. Schep ze met de schuimspaan uit de pan en laat ze in een zeef uitlekken.
  7. Verhit de rest van de in dezelfde pan en bak de met 5 minuten.
  8. Voeg de , azijn en suiker toe.
  9. Schep de aubergine en tomaat erdoor.
  10. Laat het mengsel al roerend afgedekt 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  11. Neem de deksel van de pan en laat de groenten nog zachtjes 5 minuten pruttelen.
  12. Neem de pan van het vuur en voeg de en toe.
  13. Breng het gerecht op smaak met .
  14. Laat het gerecht afkoelen en schep de erdoor.
25
25
25

Variaties op Auberginesalade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Auberginesalade
VariatieAantalGang
Bonjan salat (Kruidige auberginesalade)1Bijgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
19 kcal
0%152 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Auberginesalade