Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salade van braadkuiken in sherry roomsaus recept
Salade van braadkuiken in sherry roomsaus recept

Salade van braadkuiken in sherry roomsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


De peterselie fijnhakken. Het braadkuiken in vieren delen. Een pan met water aan de kook brengen met daarin foelie, peperkorrels, tijm en citroenschil. Het braadkuiken in de pan leggen (zorg dat het onder water staat) en het in 4 5 minuten op een laag vuur gaar koken. Het vezelig deel van de bleekselderij verwijderen en de stengels in dunne boogjes snijjden. Deze 5 minuten in kokend water 5 minuten blancheren met wat zout. Het braadkuiken uit de pan halen en af laten koelen. Goed uitlekken. Het vel en de botten verwijderen en het vlees aan stukjes snijden. De eidooiers met de room loskloppen. Dit mengsel au-bain-marie verwarmen en blijven kloppen tot het is gebonden. Sherry en ketjap toevoegen, iets afkoelen en de mayonaise erdoor roeren. De fijngehakte peterselie en de selderij door de saus roeren en tenslotte de stukjes kip erdoor scheppen. Laat deze salade minstens 3 uur in de koelkast staan.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit salade van braadkuiken in sherry roomsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven