Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salata Variata recept
Salata Variata recept

Salata Variata


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de druiven in dunne plakjes. Rooster de pompoenpitten droog in een pannetje met anti-aanbaklaag. Was de rucolablaadjes, dep ze droog en pluk ze in stukjes. Was de ijsbergsla, dep ze droog en trek de bladen in grove stukken.
Doe in een slakom: De olijfolie, de mayonaise, de bosuiringetjes, de mosterd, de kummel, de druivenplakjes, de rucolablaadjes, het zoet/zure sap uit de pot augurken, peper en zout en de stukken ijsbergsla. Meng alles goed door elkaar. Rooster droog in een pannetje met anti-aanbaklaag de pompoenpitten tot ze iets bruin kleuren. Strooi de pitten over de gemengde salade.
Was 2 trostomaten, halveer ze en verwijder de pitjes en de groene steelaanzetting. Snijd ze in dunne reepjes. Snijd ook de paprika in dunne reepjes. Doe alle reepjes in een glazen schaaltje en voeg daarbij: de Ras el Hanout en de pesto. Roer alles goed dooreen.
In de salade zijn de 5 elementen: zoet-zout-zuur-scherp en bitter vertegenwoordigd en de kleuren rood, geel, groen, blauw en wit.

Serveersuggesties

Serveer met stukken stokbrood, naar keuze te besmeren met: roomboter, kruidenroomkaas. Geef er plakken geitenkaas bij als beleg. Lekker met een glas vin du patron blanc demi-sec. Naar keuze: koffie of een glas water met een eetlepel molkosan (produkt van A.Vogel) er door geroerd. Bon appetit!

Allergenen Informatie

Voor dit salata variata recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven