Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witlofsalade recept
Witlofsalade recept

Witlofsalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de achterkantjes (ruim) van de witlofstronken af en hol de achterkant een beetje uit met een scherp mesje (Dit gedeelte van de witlof is het meest bitter). Snijd de witlof fijn en was de witlof in een vergiet. Laat goed uitlekken. Maak van de plakken kaas en ham om en om een stapel. Snijd deze stapel in repen van ongeveer 1 cm en snijd de repen in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Maak van de mayonaise (of yogonaise o.i.d. als je aan de lijn doen), de ketchup en het zout en peper een sausje. Doe er een paar druppels citroensap bij en druppel er wat worchestersaus in. Goed roeren. Voeg tot slot een scheut sherry toe en roer ook dit er goed doorheen. Doe de witlof in een slabak. Doe de blokjes ham/kaas erbij, voeg de walnoten toe en meng het geheel door met het sausje. Serveer dit bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes, een luxe stukje vlees (varkenshaas of biefstuk, met gebakken ui en champignons) en een goed glas rode wijn. Eet smakelijk.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit witlofsalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven