Witlofsalade

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Haal de achterkantjes (ruim) van de witlofstronken af en hol de achterkant een beetje uit met een scherp mesje (Dit gedeelte van de is het meest bitter).
  2. Snijd de fijn en was de in een vergiet.
  3. Laat goed uitlekken.
  4. Maak van de plakken en om en om een stapel.
  5. Snijd deze stapel in repen van ongeveer 1 cm en snijd de repen in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
  6. Maak van de (of yogonaise o.i.d.
  7. als je aan de lijn doen), de en het en een sausje.
  8. Doe er een paar druppels bij en druppel er wat worchestersaus in.
  9. Goed roeren.
  10. Voeg tot slot een scheut toe en roer ook dit er goed doorheen.
  11. Doe de in een slabak.
  12. Doe de blokjes / erbij, voeg de toe en meng het geheel door met het sausje.
  13. Serveer dit bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes, een luxe stukje vlees (varkenshaas of biefstuk, met gebakken ui en champignons) en een goed glas rode wijn.
  14. Eet smakelijk.
25
25
25

Variaties op Witlofsalade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Witlofsalade
VariatieAantalGang
Witlofsalade18Salades
Witlofsalade met kiwi3Groentegerechten
Rauwe witlofsalade2Salades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise en ketchup
  • ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
  • kaas en mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas, mayonaise, ketchup
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
135 kcal
6%540 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Witlofsalade