Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Artisjokkensoep met knoflook recept
Artisjokkensoep met knoflook recept

Artisjokkensoep met knoflook


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 185C.
Leg de knoflook op de bakplaat, giet er 1 eetlepel olie over en rooster deze in het midden van de oven in 35 minuten gaar en goudbruin.
Verwarm 3 eetlepels olie en fruit de sjalotjes in 10 minuten zachtjes glazig.
Voeg de artisjokken en aardappels toe en bak ze 8 minuten zachtjes mee.
Giet de bouillon erop en breng het geheel aan de kook. Voeg de hele knoflook toe en laat het 15 minuten zachtjes trekken.
Pureer de soep en wrijf deze door een zeef.
Breng de soep op smaak met zout en peper en laat deze afkoelen. Bewaar de soep afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Verwarm de soep op het laagste vuur.
Klop de slagroom dik lobbig maar niet stijf en klop deze bij de warme soep.
Breng de soep op smaak met zout en peper. Schenk de soep in diepe borden.
Lekker met broodsoepstengels.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit artisjokkensoep met knoflook recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Artisjokkensoep met knoflook heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Dank voor het artisjokken recept
    Jaap van Velzen gaf dit recept op 22 augustus 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven