Franse uiensoep
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van Ardafl
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Bak de met de in op niet te hoog vuur.
- Voeg de toe en bak 30 sec mee.
- Blus af met de .
- Laat op hoog vuur inkoken tot de bijna is verdampt.
- Voeg toe, roer goed door en voeg de bouillon, , kruidnagel, en verse toe. 15 min zachtjes laten pruttelen met de deksel op de pan.
Vul 4 ovenvaste soepkommen met een stukje en vul de soepkommen met het uimengsel. - Aanvullen met bouillon.
- Bestrooien met geraspte en enkele minuten onder de grill tot de mooi is gegratineerd.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Franse uiensoep430m
-
Recept
Franse uiensoep met kaas420m
-
Recept
Franse Uiensoep445m
-
Recept
Uiensoep met venkel445m
-
Recept
Uiensoep445m
-
Recept
Tomaten-uiensoep435m
Variaties op Franse uiensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Franse uiensoep | 6 | Soepen |
Franse uiensoep (op basis runderbouillon) | 1 | Maaltijdsoepen |
Franse uiensoep met kaas | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- runderbouillon, wijn, stokbrood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en stokbrood
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon, wijn, stokbrood
- runderbouillon, stokbrood, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Sporen van noten kunnen voorkomen in stokbrood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
- kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon en stokbrood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 214 kcal | 10% | 856 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |