Franse uiensoep

Ingrediënten

+ -
print

Kruiden als bijvoorbeeld:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. schoonmaken, in kwart ringen snijden en aanfruiten in hete en olie.
  2. Zorg dat de echt bakken door er niet teveel tegelijk in de pan te doen.
  3. Dan voorkom je dat ze teveel vocht af gaan geven en dus gaan koken.
  4. erbij en de bruin laten worden.
  5. De suikers in de komen dan vrij en ze gaan karameliseren.
  6. Dat geeft de iets zoetige smaak aan de soep.
  7. Als de mooi bruin zijn twee lepels erover en goed doorroeren.
  8. Hierdoor bindt de soep een beetje.
  9. Flinke scheut bouillon erbij en goed de aanbaksels in de pan losroeren.
  10. Rest van de bouillon toevoegen, en en eventueel de rode erbij.
  11. Half uur op een laag vuurtje laten pruttelen.
  12. verwijderen.
  13. Steek het uit met de soepkom.
  14. Schep de soep in de kom en leg daar het op, bestrooi het met geraspte ruim erop.
  15. Zet de oven op de grillstand laat de lekker bruin worden (ca. 5 minuten) even in gaten houden.
  16. Serveer er een stokbrood bij.
  17. Heerlijk.
25
25
25

Variaties op Franse uiensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Franse uiensoep
VariatieAantalGang
Franse uiensoep6Soepen
Franse uiensoep (op basis runderbouillon)1Maaltijdsoepen
Franse uiensoep met kaas1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
  • runderbouillon, wijn, brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in runderbouillon, wijn, brood
  • boter, runderbouillon, brood, kaas, kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon en brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Franse uiensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Gebruik niet de hoeveelheid bloem en bouillonblokjes die in het recept vermeld staat! Soep was hartstikke zout (zonder zout apart toe te voegen).
Cha 25 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
338 kcal
16%1352 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
54 g.
20%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Franse uiensoep