Langoustines in ijskoud soepje

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon.
  2. Breek de koppen af.
  3. Snijd met een schaar de onderzijde van de staarten open.
  4. Breek het pantser van het staartvlees.
  5. Snijd het darmkanaal uit.
  6. Houd de staarten koel.
  7. Maal de pantsers en de koppen in de keukenrobot.
  8. Bak de koppen 3 minuten in hete olijfolie.
  9. Blus met de witte en laat inkoken.
  10. Voeg de toe en laat op een zacht vuurtje 15 minuten pruttelen.
  11. Kruid af, zeef en laat afkoelen in de koelkast.
  12. Stoom de langoustinestaarten gedurende 3 minuten.
  13. Besprenkel met wat citroensap en kruid af.
  14. Dek af en zet ze in de koelkast.
  15. Snijd de geschilde worteltjes in schijfjes of stukjes.
  16. Stoom gedurende 15 minuten.
  17. Laat afkoelen.
  18. Gaar de in gezouten kokend water.
  19. Giet af en schrik in koud water.
  20. Maak de schoon.
  21. Snijd er het wit met 3 cm groen af.
  22. Blancheer 1 minuut in kokend water, giet af en schrik in koud water.
  23. Giet de koude saus in vier diepe borden en leg er de en de bovenop.
  24. Doe daarboven de langoustinestaartjes en werk af met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • langoustines is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
203 kcal
10%812 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Langoustines in ijskoud soepje