Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oma Minie's erwtensoep recept
Oma Minie's erwtensoep recept

Oma Minie's erwtensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


(Zet een pan met daarin 3 liter water op en doe daar de platte rib of karbonades en 1 pak spliterwten in en breng dit aan de kook. Breng dit aan de kook en haal het schuim zo veel mogelijk weg met de schuimspaan. Zet dan de vlamverdeler onder de pan en laat ongeveer twee uur zachtjes koken. (af en toe doorroeren) Haal hierna de platte rib of karbonades uit de pan en snijd het vlees in klein stukjes, doe deze terug in de pan. Voeg de maggi-blokjes toe (een voor een en even proeven) Snijd de preien in ringen, de knolselderij en de aardappel in kleine blokjes en voeg deze toe. Laat dit nog ongeveer een uur zachtjes koken. Braad de braadworst en snijd deze in kleine stukjes (of snijd de rookworst in kleine stukjes) en voeg toe. De worst nog even warm laten worden in de soep en dan is de soep klaar.

Allergenen Informatie

Voor dit oma minie's erwtensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven