Oud Hollandse erwtensoep
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Doe de , de helft van het spek en hiel/ribbetjes/karbonade, tezamen met 2 á 2,5 liter water in een grote pan.
Breng het geheel aan de kook en schuim af.
Bak in de tussentijd de andere helft spek met en naar smaak
en eventueel een beetje paprikapoeder in een koekenpan bruin en knapperig.
Voeg de gebakken spekblokjes toe aan de soep inclusief het vet.
Laat het geheel ca. 1 uur zachtjes koken en vergeet niet af en toe om te roeren.
Wanneer de gaar zijn, kunt u de karbonade(s), hiel en/of ribbetjes uit de soep halen, het bot verwijderen en het vlees klein snijden.
Dit kan eventueel ook aan tafel vóór het opscheppen.
Voeg nu de overige groentes, , (behalve het -blad) en het net gesneden vlees en de rookworst aan de soep toe.
Laat nog 30 minuten zachtjes op klein vuur doorkoken tot de overige groentes, en aardappelblokjes gaar zijn.
Voeg in de laatste 10 minuten het gesneden -blad toe.
Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Erwtensoep42u30m
-
Recept
Snit (erwtensoep)44u
-
Recept
Grootmoeders erwtensoep430m
-
Recept
Erwtensoep43u
-
Recept
Indiase Erwtensoep41u45m
-
Recept
Erwtensoep met broodkorstjes41u25m
Variaties op Oud Hollandse erwtensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Oud hollandse erwtensoep | 1 | Soepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderie is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Oud Hollandse erwtensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 3 kcal | 0% | 24 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |