Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tomatensoep recept
Tomatensoep recept

Tomatensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snipper het uitje en bak het in circa 5 minuten tot het glazig is
Snij de tomaten in stukjes en bak ze heel even mee met het ui.
Doe een halve liter water in een pan en voeg het bouillonblokje erbij
Voeg hieraan de tomaat en de ui toe, breng het geheel aan de kook en laat nog ongeveer 1 5 minuten op laag vuur doorkoken.
Zeef dan de soep (pers met de bolle kant van een lepel al het vocht uit de tomaten in de zeef) en doe vervolgens de gezeefde soep weer terug in de pan. Voeg dan de gedroogde basilicum, het zout en de peper toe en desgewenst wat knoflookpoeder.
De soep weer rustig aan de kook brengen en desgewenst een klein beetje binden met allesbinder.
De soep in kommen scheppen en garneren met de verse basilicum. Serveren met bijvoorbeeld knoflookbrood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tomatensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven