Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tomatensoep met zalm recept
Tomatensoep met zalm recept

Tomatensoep met zalm


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voor de visbouillon:
De groenten schoon maken en grof snijden,koppen en graten grof hakken (kieuwen en ogen verwijderen, geeft een bittere smaak).
Zet de groenten aan in een beetje olie,voeg de graten en koppen erbij, deze nog even kort aanzetten. Voeg het water en de wijn erbij, aan de kook brengen en afschuimen. Kruiden en peperkorrels erbij doen en 25 minuten zachtjes laten trekken. Zeven door passeerdoek en op smaak brengen met peper en zout.
Pel en snipper de sjalotjes en knoflookteentjes.
Fruit de sjalotjes in de olijfolie en voeg de knoflook en tijmblaadjes bij de sjalotjes en fruit nog even mee. Voeg de visbouillon en tomatenblokjes toe en breng aan de kook en laat 30 minuten zacht koken. Pureren met staafmixer en op smaak brengen met zout en tabasco(voorzichtig).
Van zalmfilet vel en bruin vet verwijderen. Zalmfilet julienne snijden. De tomaten ontvellen en het vruchtvlees julienne snijden. Hak de kervel, peterselie en de basilicum fijn, van elk 2 eetlepels. Knip de bieslook fijn.
Klop tegen uitserveren de eidooiers met de room los
Serveren:
Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en roer het eierdooiermengsel door de soep. Voeg de zalmreepjes, tomatenreepjes en de helft van de gehakte groene kruiden aan de soep toe. Schep de soep in warme soepkommen en garneer met de rest van de kruiden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tomatensoep met zalm recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven