Ardeense schelpjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Snijd de plakken gekookte en de gerookte ardeense in gelijke blokjes (kubes) van ongeveer 1 cm.
  2. Snijd de ongezoute in reepjes van ongeveer 1cm breedte.
  3. Snijd de paddestoelen in gelijkmatige schijfjes en besprenkel deze met een halve citoen.
  4. Neem een pan en doe er wat en wat olijfolie in en laat smelten, voeg er de gekookte blokjes bij en bak ze even aan zodanig dat de grote van de blokjes (kubes) gehalveerd zijn.
  5. Schep de blokjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Herhaal deze werkwijze met de gerookte Ardeense en met de ongezoute .
  7. Neem een kom en doe er wat of olijfolie in en voeg er de paddestoelen bij.
  8. Bestrooi de paddestoelen met voldoende peper (geen zout aan toevoegen) en laat deze stoven tot het vocht bijna volledig is weggekookt.
  9. Besprenkel op het laatst de paddestoelen met de andere helft van de .
  10. Neem een grote kom.
  11. Doe er een klompje in en laat smelten, voeg er voldoende aan toe zodanig dat de met de samenklit en klonters vormt, voeg er de bij en klop deze tot een bechamel saus.
  12. Doe er een eigeel bij en voeg er ongeveer 200 gram geraspte aan toe, peper en een beetje zout en roer dit allemaal op tot u een vast geheel bekomt.
  13. Voeg in deze kaassaus de uitgelekte gebakken ardeense en ontvette alsook het aan toe.
  14. Op het laatste voegt U er ook de gekookte paddestoelen toe en mengt u deze goed onder elkaar.
  15. U neemt 8 grote kommetjes in een vorm van een sint-jakopsschelp of eventueel echte sint-jakopsschelpen en vult deze met de hierboven beschreven bereiding.
  16. Bestrooi de schelpen met de resterende geraspte .
  17. Verwarm de oven tot 180°C en plaats deze schelpen op een bakplaat.
  18. Laat de schelpen ongeveer een 15 minuten bakken tot de een licht bruine kleur vertoont.
  19. Kan geserveerd worden met wat aardappelpuree.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, melk, boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in peper en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
306 kcal
15%2448 kcal
Vetten
20 g.
29%160 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ardeense schelpjes