Snijd de plakken gekookte en de gerookte ardeense ham(1 centimeter)(1 centimeter) in gelijke blokjes (kubes) van ongeveer 1 cm.
Snijd de ongezoute spek(250 gram) in reepjes van ongeveer 1cm breedte.
Snijd de paddestoelen in gelijkmatige schijfjes en besprenkel deze met een halve citoen.
Neem een pan en doe er wat boter(1 stuk) en wat olijfolie in en laat smelten, voeg er de gekookte ham(1 centimeter)(1 centimeter) blokjes bij en bak ze even aan zodanig dat de grote van de blokjes (kubes) gehalveerd zijn.
Schep de blokjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Herhaal deze werkwijze met de gerookte Ardeense ham(1 centimeter)(1 centimeter) en met de ongezoute spek(250 gram).
Neem een kom en doe er wat boter(1 stuk) of olijfolie in en voeg er de paddestoelen bij.
Bestrooi de paddestoelen met voldoende peper (geen zout aan toevoegen) en laat deze stoven tot het vocht bijna volledig is weggekookt.
Besprenkel op het laatst de paddestoelen met de andere helft van de citroen(1 stuk).
Neem een grote kom.
Doe er een klompje boter(1 stuk) in en laat smelten, voeg er voldoende bloem(1 stuk) aan toe zodanig dat de bloem(1 stuk) met de boter(1 stuk) samenklit en klonters vormt, voeg er de melk(0.5 liter) bij en klop deze tot een bechamel saus.
Doe er een eigeel bij en voeg er ongeveer 200 gram geraspte kaas(250 gram) aan toe, peper en een beetje zout en roer dit allemaal op tot u een vast geheel bekomt.
Voeg in deze kaassaus de uitgelekte gebakken ardeense en ontvette ham(1 centimeter)(1 centimeter) alsook het spek(250 gram) aan toe.
Op het laatste voegt U er ook de gekookte paddestoelen toe en mengt u deze goed onder elkaar.
U neemt 8 grote kommetjes in een vorm van een sint-jakopsschelp of eventueel echte sint-jakopsschelpen en vult deze met de hierboven beschreven bereiding.
Bestrooi de schelpen met de resterende geraspte kaas(250 gram).
Verwarm de oven tot 180°C en plaats deze schelpen op een bakplaat.
Laat de schelpen ongeveer een 15 minuten bakken tot de kaas(250 gram) een licht bruine kleur vertoont.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, melk, boter
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
kaas, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in peper en zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.