Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Courgetteschuitje met scampi en Breydelspek recept
Courgetteschuitje met scampi en Breydelspek recept

Courgetteschuitje met scampi en Breydelspek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze een beetje uit. Besprenkel ze met wat olijfolie en eventueel peper en zout en zet een 20-tal minuten in de oven op 150 graden C. (Houd rekening met de dikte van de courgette). Snijd ondertussen het Breydelspek in kleine reepjes en meng met wat olijolie, de sjalot, de champignons en de rauwe scampi's. Kruid naar eigen smaak met cayennepeper. Vul de licht gegaarde courgettehelften met dit mengsel, strooi er wat parmezaan over en plaats het geheel nog een 10 15 minuten in de oven op 180 graden C.

Serveersuggesties

Serveer met een eenvoudige tomatensausje en pasta. Tip voor de pasta: Kook de pasta al dente. Meng in een kommetje voldoende olijfolie (goede kwaliteit!) met 2 geperste knoflookteentjes, beetje Parmezaanse kaas, verse peper en Italiaanse kruiden. Giet de pasta af en meng onmiddellijk in aparte kom de hete pasta met het olie-mengsel. Kleeft niet en heel lekker!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit courgetteschuitje met scampi en breydelspek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven