Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kipmignonette's met appelsiensaus recept
Kipmignonette's met appelsiensaus recept

Kipmignonette's met appelsiensaus


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd de kipfilet in vierkante blokjes van ongeveer 4 op 4 cm (2 per enkele kipfilet). Kruid deze met kipkruiden of met pezo en laat dit een half uurtje intrekken. Omwikkel daarna 4 blokjes met een reepje breydelham en de andere 4 met rauwe ham (bij voorkeur ghandaham). Bak deze blokjes totdat ze gaar zijn. Ondertussen bak je de bladerdeeg (mag bladerdeeg zijn om taarten te bakken) en daarna snijd je rechthoeken van 8 op 12 cm (4 stuks heb je er nodig). Kuis 2 stronken witloof en haal er de blaadjes van los. Stoof deze met een weinig boter gaar en laat daarna eventueel uitdruipen. Voor de appelsiensaus: laat het sap van 5 sinaasappels koken samen met 2 eetlepels suiker. Dik daarna de saus met maizena en voeg een beetje rum toe. Dresseren: Leg het bladerdeeg op een rechthoekig bord. En leg 1 kipblokje met breydelham op de linkerbovenhoek en het kipblokje met de rauwe ham op de rechter onderhoek van het bladerdeeg. Leg in het midden een beetje witloof en overgiet met een klein beetje appelsiensaus. Versier met reepjes mandarijn (uit een blik).

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kipmignonette's met appelsiensaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven