Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Salade van eendenborstfilet met mango-port saus recept
Salade van eendenborstfilet met mango-port saus recept

Salade van eendenborstfilet met mango-port saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit een braadpan zodat hij gaat walmen. Snijd de eendenborstfilet op zijn vette kant een halve cm in en bestrooi deze met peper en zout. Maak ondertussen een roux door 50 gram boter te smelten op middelmatig vuur, pan van het vuur af en bloem doorroeren. Nu ontstaat hier een roux. Zet de pan terug op het middelmatige vuur en roer hem 1 à 2 minuten door. Let er wel op dat de roux niet kleurt. Voeg 1 deciliter kippenbouillon toe en roer de roux glad. Leg de eendenborst in de braadpan en braad hem circa 5 minuten op zijn vette kant. De eendenborst braadt nu in zijn eigen vet maar let er wel op dat hij niet aanbakt. Braad de eendenborst daarna nog circa 3 minuten op zijn magere kant en blus hem af met een scheutje port. Haal de eendenborstfilet uit de pan en laat hem 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Schraap ondertussen de aanbaksels van de bodem van de braadpan en voeg de roux toe. Roer alles goed door, snijd de mango in blokjes en voeg toe. Knijp de resterende mango uit over de saus. Breng de sla op smaak met olijfolie, peper en zout en maak de borden op met wat sla. Trancheer de eendenborstfilet, leg de getrancheerde eendenborst op de sla en verdeel de saus over de eendenborst.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit salade van eendenborstfilet met mango-port saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven