Kiptajine met groene olijven
- 3 kippenbouten, elk in tweeën gesneden met het vel er aan
- 250 gram groene olijven zonder pit
- 1 ui, fijngehakt
- 2 eetlepels roomboter óf zonnenbloemolie
- 4 takjes platte peterselie en 4 takjes verse koriander, samengebonden met een draadje garen tot een builtje
- 0,5 citroen
- 125 milliliter water
- voor de marinade van de kip:
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 0,5 koffielepel kurkuma
- 2 centimeter verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 1 mespuntje saffraanpoeder
- een flinke mespunt kaneelpoeder
- 0,5 grofgehakte ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 0,5 koffielepel (zee-)zout
- 0,5 koffielepel (versgemalen-) zwarte peper
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.