Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Spaghettisaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Begin met het gehakt langzaam in een ruime pan te rullen, kan met een vork maar ook met een pollepel.
Als je het gehakt goed gegaard hebt, hoeft niet bruin te zijn.
Snij de uien in kleine stukjes en doe die bij het gehakt.
Op een gegeven moment is het vocht van het gehakt verdwenen en begint het bruinen, zorg ervoor dat de uien niet te donker worden.
Doe zout en peper door het mengsel al naar eigen smaak.
Doe nu 1 of 2 teentjes knoflook erdoor en zorg ervoor dat de knoflook goed vermengd is met het gehakt.
Snij de champignons in kleine stukjes en doe deze door het mengsel.
Snij de paprika in kleine stukjes deze kan er nu ook doorheen.
Maak de blikjes tomaat en tomaatpuree open doe deze door het mengsel en goed vermengen.
Als je er extra een runderbouillon blokje er door heen wilt doen (is wel erg lekker) zorg ervoor dat deze voor je die erdoor roert goed verkruimeld is.
Als laatste wat Italiaanse kruiden erdoor mengen (zelf doe ik 2 3 theelepels) ruik eerst eens of je de kruiden kunt ruiken is dit niet het geval dan een theelepel op de hand doen en met de andere hand tussen wijsvinger en duim de kruiden verder klein maken. Je kunt het verschil goed ruiken.

Door een grote pan te gebruiken, zelf gebruik ik een braadpan, laat je alles voor ruim 1,5 uur op het laagste pitje pruttelen, maar het kan ook dat je het gas hoger zet en binnen een half uur de saus klaar hebt.
Persoonlijk is het lekkerder dat de saus met de kruiden goed in het vlees trekt.

Dan is het tijd om de pasta te koken; volg gewoon wat op de verpakking staat wat de kooktijden betreft.

Serveersuggesties

De saus is ruim voldoende voor 4 personen. Wij zelf zijn met z'n tween. De overgebleven saus gaat in de koelkast als deze onder de 7 graden is kun je de saus makkelijk 4 5 dagen in de koelkast bewaren voor je deze voor het volgende recept gaat gebruiken. Wat is het volgende recept van de overgebleven spaghettisaus. chili con carne makkelijker kan het niet. Zorg dat je wat gedroogde chili pepers hebt 2 of 3 kleine pepers Een blikje 400 gram kidneybonen. In een vergiet even schoon spoelen hoeft niet maar het kan. Als je de spaghettisaus met de chili pepers langzaam warm maakt proef je even of de saus scherp genoeg is. Een 10 minuten voor je aan tafel gaat doe je de bonnen erdoor deze hoeft alleen maar warm te worden. Stokbrood is er lekker bij, anders gewoon wat je zelf lekker vindt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spaghettisaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven