Geurige kip, bereid in de magnetron
- 2 kippenbouten
- om de kip te kruiden:
- kurkumapoeder
- fenegriekpoeder
- komijnpoeder
- paprikapoeder
- peper uit de molen
- zeezout uit de molen
- 1 ui, in ringen gesneden
- 2 lenteuien, in stukjes van 2 centimeter gesneden (alleen het wit)
- handje vol sperzieboontjes, in stukjes gesneden
- 0,25 groen pepertje, fijngehakt
- geroosterde knoflook naar wens of 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gembersiroop of -poeder
- 0,5 bouillonblokje kip
- wat saffraan of ketoembar
- 8 takjes peterselie, grof gehakt
- 4 takjes tijm, alleen de blaadjes
- 0,5 zakje voorgekookte krieltjes, in kwarten gesneden
- 5 groene olijven, in stukjes gesneden
- 4 dunne plakjes limoen, aan 1 kant bestrooid met suiker en zeezout
- olie voor warme bereiding
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.