Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Wilde kerstdagen

Lees de column van HildeHet is deze kerst niet 'kun je even een sateetje in mijn gourmetpannetje leggen', maar 'een stukje hert, alsjeblieft'. Voor een prikkie liggen de wildgourmetschotels te koop bij de supermarkt, deze winter. Lekker eens iets anders, maar je moet er wel van houden.

Hert, konijn of fazant eten met kerst, dat was een jaar of tien geleden met name voorbehouden aan de rijkere lagen van de samenleving. Of als je geluk had schoot je boerenoom een lekker stukje vlees voor de koude kerstdagen. Maar tijden veranderen, dus tegenwoordig kunnen we allemaal genieten van wat wild op ons bord.

Maar je moet er wel van houden. Sommige mensen zijn namelijk niet kapot van de diepe, doorleefde smaak. Zeker niet als het vlees oom niet het meest malse stuk ooit blijkt te zijn. En vaak wordt het vlees daarom urenlang gemarineerd en gestoofd. Met als resultaat dat het net zo goed een bieflapje of een stuk kalkoen had kunnen zijn. En dat vind ik nu zonde. Want waarom zou je iets speciaals klaarmaken als je vervokgens de smaak toch gaat verdoezelen met allerlei sausjes en kruiden?

Ieder z'n eigen kerst natuurlijk, maar als ik een wilde kerst heb, wil ik ook wild proeven. Gewoon, hup, even flink braden of bakken en op smaak brengen met wat peper en zout! En dat mag ook best op z'n Hollands op het gourmetstel.

Fijne kerstdagen !

Bekijk ook

Kerstkoelkaststress
Help! Mijn koelkast is te klein voor kerst. Met nog slechts ruim een week te gaan, slaat de kerststress nu al toe. Het diner dat ik in gedachten heb voor mijn gasten vergt namelijk nogal wat voorbereiding en heeft een lange lijst ingrediŽnten. Ik zie de bui al hangen: dat wordt lastminuteshoppen en hopen op een koufront zodat ik wat spullen op het balkon kan bewaren.

(1)

 • Tip voor de ijskaststress van volgend jaar: Heden ten dagen zijn er praktische koelboxen te koop met ruime inhoud, zoals voor op de camping en opgelost is de stress! Of misschien heeft er een van de kennissen wel even een te leen!
  Reactie door henk46

Reageren

 • Naam
 • Email
 • Mijn reactie
Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven