Chinese kool
Hier vertellen wij je alles over Chinese kool. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Chinese kool.
Gebruik van Chinese kool
Was de Chinese kool voor gebruik. Vervolgens kunt u hem in dunne repen snijden om hem (rauw) in een salade te verwerken of te roerbakken. U kunt de kool ook stoven of koken. De smaak van de kool komt het best tot zijn recht als de kool beetgaar is. De gemiddelde kooktijd van de kool is ongeveer 8 minuten. Koolbladeren kunnen ook gevuld worden met een vlees (gehakt) mengsel en dan in de pan gesmoord worden. De groente smaakt ook goed bij kipgerechten. Chinese kool kan prima gecombineerd worden met andere groenten, zoals paprika, ui, tomaat, champignons en prei.
- Brassica pekinensis/ Brassica campestrisLatijnse naam
- Pe-tsai, Cantonner Witkrop en Wong BokSoorten
- GroentenCategorie
- jaIn te vriezen
Algemene informatie over Chinese kolen
Chinese kool een koolsoort die bestaat uit een lichtgekleurde en langwerpige krop. De Chinese kool behoort tot de kruisbloemenfamilie. Het is een snel groeiende kool. Oorspronkelijk komt de Chinese kool uit Oost-Azië. De groente is in de vorige eeuw in Nederland geïntroduceerd. Nederland teelt de kool zowel op de koude grond als in de kas. De Chinese kool wordt echter ook in China, Japan, Korea en Taiwan geteeld. Chinese kool heeft een minder sterke koolsmaak dan andere koolsoorten zoals de witte of groene kool. De kool wordt veel gebruikt in zowel Oosterse gerechten als Europese gerechten.
Chinese kool heeft dezelfde grote als een flinke kropsla of bladkool en heeft bladeren met brede nerven. Ze hebben een knapperige sappige textuur en smaken zoet mosterdachtig. Men kan de groente rauw en gekookt eten. Er zijn verschillende typen Chinese kool, zoals de Chinese gele Pe-tsai, de Cantonner Witkrop en Wong Bok. Nederland teelt de Cantonner Witkrop en Japanse hybriden. Chinese kool is het hele jaar door verkrijgbaar in de groentewinkel of in de supermarkt. De kool is op een koele plaats maximaal twee dagen houdbaar en in de koelkast ongeveer een week. Wanneer de kool voor een warme bereiding wordt gebruikt, rekent men op 300 tot 350 gram per persoon. Chinese kool is een caloriearme groente en ze bevat veel voedingsvezels en mineralen, waaronder kalium, calcium en ijzer. De kool is rijk aan vitamine C en foliumzuur. Men dient er wel rekening mee te houden dat het een nitraatrijke groente is.
Enkele gebruiksvormen van Chinese kool
Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.- Chinese kool
- Chinese kolen
- Pe-tsai
- Cantonner witkrop
- Wong bok
Onze laatste recepten met Chinese kool
-
Recept
Chinese Nasi goreng410m
-
Recept
Babi ketjap met Chinese kool430m
-
Recept
Chineese kool stampot430m
-
Recept
Chinese kool stamppot430m
-
Recept
Stampot met rode kool en peer445m
-
Recept
Stampot rode kool met peertjes430m