Visbouillonpoeder
Hier vertellen wij je alles over Visbouillonpoeder. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Visbouillonpoeder.
Gebruik van Visbouillonpoeder
Visbouillonpoeder is poeder dat gebruikt wordt om visbouillon mee te maken. De poeder wordt opgelost in water. Doordat het in poedervorm is, kan het makkelijk worden gedoseerd en kan de bouillon zo sterk of slap worden gemaakt als wenselijk. Het is daardoor ook geschikt als basis voor bijvoorbeeld vissauzen.
- zie verpakingHoudbaarheid
- smaakmakerSoorten
- SmaakmakersCategorie
- In te vriezen
Algemene informatie over visbouillonpoeder
Visbouillonpoeder is een smaakmaker voor vele visgerechten. Het is een mix met fijne korrels en zit meestal in een bakje of doosje. Het is van verschillende merken verkrijgbaar in de meeste supermarkten. Visbouillonpoeder wordt niet alleen gebruikt als basis voor vissoep of vissaus, maar ook als kruidenmix bij groente of in rijst- en pastagerechten.
Het poeder kan worden verkregen door het inkoken van bouillon of visfond. Het overblijfsel wordt gedroogd en kan weer worden opgelost in water of andere vloeibare ingrediënten. Er is weinig poeder nodig om smaak te geven aan de gerechten. Bouillonpoeder uit de supermarkt bestaat meestal uit zout, aroma’s, smaakversterkers, kruiden en eventueel groenten. Dit alles wordt zeer fijn gemalen om een oplosbare mix te verkrijgen.
Wontonbouillonpoeder is een speciaal soort visbouillonpoeder, speciaal voor wontonsoep. Wontonsoep bevat niet per se vis, maar wordt traditioneel met een krachtige visbouillon gemaakt in plaats van kippen- of andere bouillon. Wontonsoep bevat daarnaast groente en wontons: deegpakketjes met bijvoorbeeld garnalen erin. De wontonbouillonpoeder kan ook als gewone visbouillonpoeder worden gebruikt.
Bouillonpoeder en –blokjes bevatten zout en smaakversterkers en staan bekend om de lage voedingswaarde. Bouillon in droge vorm is lange tijd houdbaar buiten de koelkast. Het handige van de poedervorm is dat men zelf de bouillon sterker of minder sterk maakt door het in verhouding in meer of minder water op te lossen.