Smaakmakers
Op deze pagina vind u een aantal producten in de categorie smaakmakers daarbij kunt u denken aan producten als asemwater, atjar tjampoer, chutney. Van al deze producten kunt u, door op de links onder de inleiding te klikken, meer warenkennis en ingredientinformatie vinden.- Asemwater
Asemwater smaakt zuur en wordt net als azijn of citroensap gebruikt om vlees en gevogelte mals te maken of als fris accent in visgerechten, salades, marinades en stoofschotels. Ase… - Atjar tjampoer
Atjar tjampoer wordt gebruikt als bijgerecht. De frisse smaak van de atjar vormt een welkome afwisseling op de vaak pittig gekruide Indonesische of Indische gerechten. Let echter w… - Chutney
In India wordt bij iedere maaltijd een chutney geserveerd. Het is vergelijkbaar met het Westerse gebruik van ketchup, mayonaise of mosterd. Afhangende van de soort chutney die je g… - Djeroet poeroet
De blaadjes van de Kaffir struik worden vooral veel in Thaise soepen, curry en salades gebruikt, maar ook in tal van andere Aziatische gerechten. Een bekende Thaise soep met limoen… - Gevogeltefond
Heel veel gerechten hebben een fond als basis. Het wordt gebruikt in soepen, blanke sauzen en blanke ragouts. Wanneer je zelf kroketten maakt, is de gevogeltefond in de vulling een… - Groentebouillon
Bouillon is een smaakmaker. Ze kan gebruikt worden in vele soorten soep, sauzen (jus) en ragouts. Je kunt bouillon gebruiken voor het verfijnen van de smaak van groenten, rijst of… - Kikkoman
De traditionele Kikkomansaus wordt gebruikt als smaakmaker bij het koken of als bijgerecht bij maaltijden tussen het zout en peper en azijn. Het is een veel gebruikt ingrediënt in… - Kippenbouillonblokjes
Kippenbouillon kan voor verschillende zaken in de keuken worden gebruikt. Het kan als smaakmaker gebruikt worden bij het koken of stoven van groenten en vlees. Kippenbouillon kan d… - Kruidenbouillonblokje
Kruidenbouillonblokjes zijn harde geelbruine blokjes die worden opgelost in water om een kruiden- of groentebouillon te maken. In feite is een bouillonblokje een gedroogde en in ku… - Miso
Miso wordt gebruikt voor het maken van sauzen en pasta’s voor de bereiding van vlees en groenten. Ook wordt miso gebruikt voor het bereiden van dressings en soepen. Bekend is de… - Moutstroop
Moutstroop heeft een lichte kleur en een duidelijke moutsmaak. Moutstroop wordt gebruikt als zoetmiddel. Soms wordt het gebruikt in brood om het een bruine kleur te geven. Het heef… - Notenolie
Notenolie wordt in de keuken gebruikt als smaakmaker. Het geeft een zoete en toch bittere smaak aan salades. Het is erg lekker in een salade waaraan groene linzen zijn toegevoegd o… - Palmsuiker
Palmsuiker is suiker dat wordt gemaak van verschillende soorten palmbomen. Omdat het veel wordt gebruikt in Indische gerechten, staat het ook wel bekend onder de naam goela djawa o… - Rozenwater
Rozenwater wordt veel in Arabische en Indiase, zoete lekkernijen gebruikt. Baklava is een bekend voorbeeld. Naast rozenwater is er ook rozensiroop verkrijgbaar. Dit is suikerwater… - Rundvleesbouillonblokje
Rundvleesbouillonblokjes zijn harde bruine blokjes die worden opgelost in water om een rundvleesbouillon te maken. In feite is een bouillonblokje een gedroogde en in kubusvorm gepe… - Speculaaskruiden
Speculaaskruiden, ook wel koekkruiden genoemd, is een mengsel dat wordt gebruikt voor speculaas, kruidkoek en peper- en kruidnoten. Speculaaskruiden zijn eigenlijk geen kruiden, ma… - Tonkabonen
Tonkabonen worden gebruikt als smaakmaker, trendy is op dit moment bijvoorbeeld het gebruik ervan in chocoladeproducten. Tonkabonen zijn er in diverse soorten. De bonen die in rum… - Trassie
Je hebt maar een heel klein beetje trassie nodig om een gerecht op smaak te brengen. Het geeft het gerecht een typische Oosterse smaak. In veel Oosterse gerechten wordt de trassie… - Vegeta
Vegeta is een kruidenmix die gebruikt wordt voor het op smaak brengen van vlees, vis en salades. Vegeta kan prima gebruikt worden voor vegetarische maaltijden. Eén theelepeltje is… - Visbouillonpoeder
Visbouillonpoeder is poeder dat gebruikt wordt om visbouillon mee te maken. De poeder wordt opgelost in water. Doordat het in poedervorm is, kan het makkelijk worden gedoseerd en k… - Visfond
Visfond, ook wel visfumet genoemd, is een sterk ingekookte bouillon (extract) van vis. Een visfond is meestal de basis van een vissaus en wordt gemaakt door het laten trekken van v… - Wildfond
Wildfond kan als basis gebruikt worden voor soep of een heerlijke wildsaus. Je kunt een wildfond prima thuis maken. Gebruik de filets van een haas, eend of ander wild, of haal bott…