Rundvleesbouillonblokje

Hier vertellen wij je alles over Rundvleesbouillonblokje. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Rundvleesbouillonblokje.

Gebruik van Rundvleesbouillonblokje

Rundvleesbouillonblokjes zijn harde bruine blokjes die worden opgelost in water om een rundvleesbouillon te maken. In feite is een bouillonblokje een gedroogde en in kubusvorm geperste bouillon. Bouillon is een smaakmaker en basis voor verschillende sauzen en soepen.

  • lang, zie verpakkingHoudbaarheid
  • smaakmakerSoorten
  • SmaakmakersCategorie
  • In te vriezen

Algemene informatie over Rundvleesbouillonblokjes

Een rundvleesbouillonblokje is een bruin gemêleerd blokje, meestal verpakt in een zilverpapiertje. Eén blokje kan worden gebruikt voor een halve liter rundvleesbouillon. Soms wijkt de aanbevolen hoeveelheid hiervan af. Volg in dat geval de aanwijzingen op de verpakking. Door er groenten en eventueel nog vlees aan toe te voegen, kan in een handomdraai een smaakvolle soep worden gemaakt. Ook andere gerechten worden ermee op smaak gebracht, zoals bijvoorbeeld rijst en risotto. Ook kan een rundvleesbouillonblokje worden gebruikt als basis voor andere sauzen.

Bouillonblokjes zijn kant-en-klare blokjes die in de supermarkt verkrijgbaar zijn van verschillende merken. De bekendste merken zijn Maggi en Knorr. Rundvleesbouillonblokjes bevatten voornamelijk zout en smaakversterkers en staan bekend, als het eenmaal is opgelost als bouillon, om de lage voedingswaarde. Bouillonblokjes zijn ook te koop in de smaken kip, vis en groente. Ze zijn lange tijd houdbaar buiten de koelkast. De hoeveelheid bouillon kan bovendien makkelijk worden verveelvoudigd door per blokje weer de aangegeven hoeveelheid water erbij te doen. Om een sterkere bouillon te krijgen, wordt er minder water toegevoegd.

Er is niet per se een rundvleesbouillonblokje nodig om een rundvleesbouillon te maken. Het kan ook zelf worden gedaan met rundvlees (runderpoulet, schenkel en beenderen), verschillende kruiden en groenten. Een bouillon heeft ruim de tijd nodig om de smaak van de ingrediënten op te nemen en mag daarom zeker een aantal uren pruttelen. Sommige mensen laten het zelfs een hele nacht trekken.

Er zijn vele varianten op de bouillon, want er kunnen verschillende kruiden en groenten naar believen worden toegevoegd. Velen gebruiken een mengsel van uien, peper, wortelen, bleekselderij en andere smaakmakers die lang trekken en daarna met een doek worden gezeefd.

Enkele gebruiksvormen van Rundvleesbouillonblokje

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Rundvleesbouillonblokje