Groenten-restanten soep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van hanslegius
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
Bereidingswijze
- 2 liter opzetten met de 4 bouillonblokjes.
- , , witte , punt-, laurierblaadjes en ongeveer 5 min.
- fruiten in de .
- Diepvries soepgroenten en 2 eetlepels toevoegen.
- Wederom ca. 5 min.
- wokken. (Diepvries-soepgroenten geeft vocht!!) schillen en in blokjes snijden.
- In koekenpan met deksel en zonder de aardappelblokjes in eigen vocht laten garen.
- Deksel eraf, blokjes zouten en in ca. 10 min.
- licht bruin bakken op een hoger vuur.
- Gehakt zouten en peperen en 2 eetlepels erdoor mengen.
- Soepballetjes draaien (25 a 30).
- De bruine van 1 blik pureren in eigen vocht.
- Gewokte groenten, de preiringetjes, de en de in de warme bouillon doen.
- Laat deze soep ong. 10 min.
- zachtjes koken.
- Voeg de gepureerde bruine , de gehaktballetjes en de aardappelblokjes toe.
- Tenslotte het restantje (hele) bruine en 2 eetlepels in de soep doen en weer ca. 10 min.
- zachtjes aan de kook houden.
- Een lekkere en beetje pittige maaltijdsoep.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 86 kcal | 4% | 516 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 30 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |